Veel jongeren denken dat er straks geen pensioen voor hen is. Om het vertrouwen in pensioen van jongeren tussen de 25 en 35 jaar te verbeteren is de nieuwe campagne ‘De tijd van je leven’ gestart. Met behulp van de vernieuwde website www.detijdvanjeleven.nl, social media zoals de gelijknamige Facebookpagina en filmpjes op YouTube moeten zij gaan inzien dat er voor hen later nog wel degelijk pensioen is.

De Pensioenfederatie is de initiatiefnemer van deze nieuwe campagne en richtte al eerder het platform ‘De Tijd van je leven’ op. In de federatie zijn bijna alle pensioenfondsen in ons land verenigd.

De jongerencampagne voert als slogan Check voordat je tekent, wat dit voor je pensioen betekent. Oftewel: bij een belangrijke gebeurtenis in je leven waarvoor je je handtekening moet zetten – trouwen, een nieuw huis, een nieuwe baan – moet je éérst checken wat dit voor je pensioen betekent.

Daartoe staat op de nieuwe website bij elk teken-moment een checklist met acties op pensioengebied en hoe en waar deze ondernomen moeten worden. Veel jongeren beseffen immers niet dat zulke momenten ook consequenties hebben voor hun pensioen, laat staan dat ze weten welke initiatieven ze precies moeten nemen.

Meest recente nieuws

06 juni 2019

Principeakkoord over vernieuwing pensioenstelsel

Het principeakkoord over de vernieuwing van pensioenstelsel dat sociale partners en het kabinet begin deze week hebben gesloten ...
Lees meer
06 juni 2019

Nieuwe jongerencampagne ‘De Tijd van je leven” van start

Veel jongeren denken dat er straks geen pensioen voor hen is. Om het vertrouwen in pensioen van jongeren ...
Lees meer
04 juni 2019

Bert Landwehr Johann nieuwe vertegenwoordiger van gepensioneerden in het verantwoordingsorgaan

Het verantwoordingsorgaan (VO) van Tpf heeft sinds 1 juni een nieuwe vertegenwoordiger namens de gepensioneerden. Bert Landwehr Johann ...
Lees meer

Contact opnemen met Tpf